Anton Pieckhofje

In het Haarlemse Schalkwijk biedt men al sinds 1989 op geheel eigen wijze een thuis aan mensen met dementie. Kleinschalig, huiselijk, vertrouwd en vrijheid zijn er kernbegrippen. In al zijn eenvoud blijkt het een gouden formule. En dat is in 2014 beloond met het zilveren Prezo-keurmerk van stichting Perspekt.

Bijna net als thuis


Een poes op tafelAls thuis wonen niet meer gaat omdat er teveel aandacht en begeleiding nodig is, kan wonen in het Anton Pieckhofje een goed alternatief zijn. De bewoners wonen er in groepen van zes bij elkaar in aparte woningen. De huiskamer, badkamer en keuken worden gedeeld en daarnaast heeft ieder zijn eigen slaapkamer. Het is er gezellig en huiselijk ingericht met spullen die vaak uit het oude huis meekomen. Eigen meubels kunnen mee en na overleg zijn huisdieren ook welkom.

 

Ieder op zijn eigen manier

Iedere woning voert zijn eigen huishouden, zoals men dat thuis ook gewend was: er wordt gewassen, gekookt, televisie gekeken of op een andere manier invulling aan de dag gegeven. Bewoners bepalen zelf het ritme van de dag: wie uit wil slapen kan zich nog eens lekker omdraaien. Dankzij de mooie binnentuin zijn bewoners ook vaak buiten.

Wilt u meer weten?

Maak een afspraak met onze cliëntenadviseur Mariëlle van Steijn voor meer informatie.
Telefoon: 06 127 14 317.