De Blinkert

In 1954 opende De Blinkert zijn deuren in het Ramplaankwartier: één van de eerste voorzieningen voor 'bejaarden van alle gezindten'. Inmiddels is De Blinkert uitgegroeid tot een modern wooncentrum, maar één ding blijft: De Blinkert is nog steeds een plek waar iedereen welkom is!

De Blinkert: een begrip in de wijk

Het Ramplaankwartier hoorde in de 20ste eeuw bij Bloemendaal. Het was een gemeenschap van tuinders en kwekers, welke in 1927 bij Haarlem werd gevoegd. Het karakter van de wijk kenmerkt zich nog altijd door sterke gemeenschapszin, waar De Blinkert onderdeel van uitmaakt.
Er zijn goede contacten met de nabijgelegen basisschool, er wordt samen met wijkbewoners een vlindertuin onderhouden, de wijkraad zetelt in De Blinkert en voorlichtingsavonden of het stembureau vinden bijna vanzelfsprekend in De Blinkert plaats. Precies zoals we het graag zien: een centrum voor ouderen als onderdeel van de maatschappij.

 

Wonen en meer
Wie ouder wordt krijgt vaak andere woonwensen. Soms wordt het huis te groot, zijn er teveel trappen, of er is behoefte aan meer ondersteuning bij de dagelijkse bezigheden en het onderhouden van sociale contacten. In bepaalde gevallen kan er zelfs intensieve zorg en behandeling wenselijk zijn.

Voor al die situaties biedt De Blinkert passende woonruimte met hulp en voorzieningen op maat.

De Blinkert heeft in september 2017 het Prezo gouden keurmerk behaald.

Wilt u meer weten? 

Maak een afspraak met onze cliëntenadviseur Mariëlle van Steijn voor meer informatie.
Telefoon: 06 127 14 317.

Dagcentrum De Blinkert
Rockaertshof 66
2015 ED Haarlem
023 510 16 00
dagcentrumdeblinkert@shdh.nl