Medewerkers en vrijwilligers

Werken in Overspaarne betekent dat je een uitdaging aangaat. De woonzorgvisie vraagt constant een flexibele en kritische houding. Geen dag is hetzelfde, omdat de bewoners ook niet iedere dag hetzelfde zijn.

Mary (woonzorgbegeleider):
“Ik werk hier al 18 jaar. Eerst nog in het oude Overspaarne waar we met grote afdelingen werkten. Ik zag heel erg tegen de nieuwe manier van kleinschalig werken op. Maar nu wil ik nooit meer anders.”

Marian (woonzorgbegeleider):
“Ik kwam uit een grootschalig verpleeghuis. Daar moest alles voor een bepaalde tijd klaar zijn. Daar werd ik heel gehaast van. Hier pas je je tempo aan op de bewoners. Daar word je zelf ook rustig van. “

Susanne (woonzorgbeleider):
“Door gesprekken met bewoners en familieleden over het cliëntleefplan kom je erachter wat iemand echt belangrijk vindt. Je denkt niet voor de mensen, je laat het ze zelf vertellen.”

Marianne (teamleider):
“Ik werk hier nu een half jaar als teamleider. Er hangt hier een goede sfeer. Men is respectvol naar de bewoners maar ook naar elkaar. Ik ga nu met plezier naar mijn werk en dat is wel eens anders geweest.”

In Overspaarne kun je afhankelijk van je opleiding werken als bijvoorbeeld woonzorgbegeleider of assistent woonzorgbegeleider. Overspaarne is altijd op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan deze bijzondere woonvoorziening voor mensen met dementie. Dat kan in loondienst, maar ook als vrijwilliger. Klik hiernaast voor onze actuele vacatures.

Vrijwilligers

In Overspaarne zijn veel vrijwilligers actief die met bewoners (individuele) activiteiten willen doen, zoals wandelen, zingen, tuinieren, schilderen en voorlezen. Uiteraard zoeken we naar een zo goed mogelijke match tussen de kwaliteiten van vrijwilligers en die van de bewoners. Met vrijwilligers worden altijd heldere afspraken gemaakt en vastgelegd. Zo zijn zij verzekerd tijdens hun werkzaamheden, worden zij actief betrokken bij de organisatie en krijgen ze de aandacht die ze verdienen.

Klik hier voor een actueel overzicht van de vacatures voor vrijwilligers in Overspaarne.

tuinvrijwilligers

tuinvrijwilligers werken in de binnentuin