Arbeidsvoorwaarden

SHDH zorgt voor aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Deze zijn geregeld conform de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg ( VVT ).

Naast je basissalaris ontvang je een vakantie-uitkering van 8% van je jaarsalaris, een eindejaarsuitkering van 7% van je jaarsalaris en een kerst- en pinksteruitkering. Als je wisselende diensten werkt, ontvang je onregelmatigheidstoeslag.
Reiskosten worden vergoed conform de CAO.

Voor het aandragen van verzorgenden IG, verpleegkundigen en wijkverpleegkundigen geldt een bonusregeling. Wanneer een huidige medewerker een nieuwe collega voor een van deze functies aandraagt, ontvangt hij of zij een bonus van 250 euro netto. De nieuwe collega in de functie verzorgende IG, verpleegkundige of wijkverpleegkundige ontvangt na een jaar diensttijd een extra bruto maandsalaris. Wil je meer weten over de voorwaarden rondom deze bonusregeling, dan kun je contact opnemen met de MO&O adviseurs van SHDH.

De functies verzorgenden en (wijk)verpleegkundigen krijgen bij SHDH meteen een contract voor onbepaalde tijd (na een proeftijd van 2 maanden).

Naast het salaris zorgt SHDH voor prettige extra’s. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden om deel te nemen aan het fietsenplan. Ook kun je deel nemen aan een bruto-netto reiskostenregeling.
Medewerkers bouwen hun pensioen op bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Daarnaast kunnen medewerkers gebruik maken van collectiviteitskorting bij drie zorgverzekeraars (IZZ, Agis en Zilveren Kruis) en bij Centraal Beheer voor overige verzekeringen.

Oproepmedewerkers vallen ook onder de CAO, dus voor hen gelden dezelfde voorwaarden.

De CAO VVT kun je hier downloaden.