Molenhofje

Het Molenhofje bevindt zich op de begane grond van het De Molenburg. Het bestaat uit vier woningen (of zoals men zelf graag zegt: ‘huisjes’). In elke woning leven zeven of acht ouderen met dementie.

Zoveel mogelijk als thuis

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners en hun verwanten zich thuis voelen in het Molenhofje. Het is immers hun huis of het huis van hun partner, vader, moeder enzovoorts. Voel u daarom vrij om te (blijven) doen wat u prettig vindt of gewend was te doen voordat uw relatie in het Molenhofje kwam wonen. Zoveel mogelijk zoals thuis betekent verder dat er geen vaste bezoektijden zijn in het Molenhofje. U bent van harte welkom! Ook in het Molenhofje geldt: "Alles kan tenzij ..." Dit betekent dat we alle vragen samen bekijken vanuit de mogelijkheden die er zijn en niet vanuit de onmogelijkheden.

Veilig en vertrouwd

In hun eigen woning hebben bewoners een eigen slaapkamer die ze zelf kunnen inrichten met eigen spullen. Per twee slaapkamers deelt men een badkamer en toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer met een open keuken. Hier wordt dagelijks gekookt. Wat er wordt gegeten bepalen de bewoners samen, in overleg met de medewerkers.

Vrijheid

Het Molenhofje heeft een non-fixatiebeleid. Dit betekent dat bewoners op geen enkele manier worden vastgebonden of vastgezet. Zij hebben de vrijheid om te gaan en staan waar zij willen binnen de muren van het Molenhofje, de binnentuinen en de terrassen.

Deskundigheid

Ondanks de huiselijke sfeer beschikt het Molenhofje, net als elk verpleeghuis, over een deskundig team medewerkers en over een gespecialiseerd behandelteam.
Samen zorgen zij ervoor dat de bewoners van het Molenhofje er zo prettig mogelijk wonen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Wilma Haringa, teambegeleider van het Molenhofje of met Hella Brandt en Marieken Kumru, teamleiders van het Molenhofje. Allen zijn telefonisch bereikbaar via 023 5430 300.