Kleinschalig wonen

In De Molenburg zijn 11 woningen waar zeven of 8 ouderen met dementie samen een huishouden vormen.  In het Molenhofje op de begane grond vindt u huisje 1 t/m 4. Tevens op de begane grond de huiskamer van Sensazorg. Op de 1e etage vindt u huiskamer 1, 2 en 6 en op de 2e etage huiskamer 3, 4 en 5. 

Zoveel mogelijk als thuis

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners en hun verwanten zich thuis voelen in De Molenburg. Het is immers hun huis of het huis van hun partner, vader, moeder enzovoorts. Voel u daarom vrij om te (blijven) doen wat u prettig vindt of gewend was te doen voordat uw relatie in De Molenburg kwam wonen. Zoveel mogelijk zoals thuis betekent verder dat er geen vaste bezoektijden zijn. U bent van harte welkom! "Alles kan tenzij ..." Dit betekent dat we alle vragen samen bekijken vanuit de mogelijkheden die er zijn en niet vanuit de onmogelijkheden.

Veilig en vertrouwd

In hun eigen woning hebben bewoners een eigen slaapkamer die ze zelf kunnen inrichten met eigen spullen. In de gezamenlijke woonkamer met open keuken wordt dagelijks zelf gekookt. Wat er wordt gegeten bepalen de bewoners samen, in overleg met de medewerkers.

Vrijheid

De Molenburg kent een non-fixatiebeleid. Dit betekent dat bewoners op geen enkele manier worden vastgebonden of vastgezet. Zij hebben de vrijheid om te gaan en staan waar zij willen binnen de grenzen van beschermd wonen, de binnentuinen en de terrassen.

Deskundigheid

Ondanks de huiselijke sfeer beschikken alle woningen net als elk verpleeghuis, over een deskundig team medewerkers en over een gespecialiseerd behandelteam.
Samen zorgen zij ervoor dat de bewoners hier zo prettig mogelijk wonen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met teambegeleiders Wilma Haringa en  Jacqueline d'Haene of met teamleiders clientenzorg Gerdie Boksebeld en Marieken Kumru. Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer van De Molenburg.