Voortraject leren in de zorg officieel van start

Tijdens dit voortraject worden statushouders en anderstaligen voorbereid op een opleiding tot Verzorgende IG. Samen met studenten, afkomstig uit bijvoorbeeld Irak, de Filipijnen, Eritrea, Zuid Korea, Polen, Brazilie, Jamaica en Syrie, plantte de burgemeester een aantal vlinderstruiken in de bakken bij de ingang van Schoterhof. De studenten hebben elke maandagochtend les en lopen in de middag taalstages op de dagcentra van SHDH.

Burgemeester Wienen nam alle tijd om te luisteren naar de studenten. Zo sprak hij met Ali Arnous uit Syrië die ruim twee jaar geleden naar Nederland kwam. Door de oorlog kon hij daar zijn middelbare school niet afmaken. In Nederland hoopt hij via de opleiding tot verzorgende door te stromen naar een baan als verpleegkundige. Ali: ‘Omdat ik tijdens mijn stage veel met ouderen praat en vooral duidelijk moet spreken, gaat mijn kennis van de Nederlandse taal met grote stappen vooruit.’ Het ‘Voortraject leren in de zorg’ betreft een samenwerking tussen SHDH en het Nova College.

Tweede groep van start in september

Bij voldoende geschikte aameldingen start in september 2017 een tweede voortraject 'Leren in de Zorg'. Het voortraject is gratis voor studenten. Voorwaarde om deel te nemen is een redelijke beheersing van de Nederlandse taal, zowel spreken als schrijven en een redelijke beheersing van rekenvaardigheden. En een goede motivatie voor de keuze om met ouderen te willen werken.

Na het voortraject van 20 weken volgt bij geschiktheid de reguliere opleiding tot Verzorgende op het Nova College. Geinteresseerd? Vraag dan het aanmeldformulier aan via manken@novacollege.nl of hendrina.lof@shdh.nl

 

De gemeente ondersteunt het traject. In september gaat een nieuwe groep anderstaligen en statushouders van start.

Publicatiedatum: 8 mei 2017