Informatie voor clienten

“Revalideren doen we samen”

Zoals thuis

Persoonlijke aandacht en aansluiten bij uw vragen staan hoog in het vaandel tijdens de revalidatie. In een huiselijke sfeer waar u zich op uw gemak voel, werkt u samen met ons aan uw herstel.
Alle activiteiten en rustmomenten staan in het teken van revalidatie. De intensiteit van de behandeling en het dagprogramma passen bij uw specifieke zorgvraag, motivatie en belastbaarheid.

Zelf aan de slag in een therapeutisch klimaat

Naast de therapiesessies heeft het uitvoeren van dagelijkse handelingen een positief effect op uw herstel. Zelf naar de huiskamer lopen zien wij bijvoorbeeld ook als een oefenmoment, net als het zelfstandig inschenken van uw kopje koffie of het rechttrekken van uw dekbed.
Omdat al deze activiteiten ook revalidatie zijn verwachten we van u dat u zoveel mogelijk zelf doet. Waar nodig bieden wij ondersteuning.

Familie en verwanten

Het is van groot belang voor uw herstel dat uw partner en/of familie bij het revalidatieproces betrokken zijn. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met eht doen van de revalidatieoefeningen en de voorbereidingen voor eht weer zelfstandig thuis wonen. Dit maakt de terugkeer naar huis makkelijker. Bij SHDH hebben wij ook, waar nodig, oog voor ondersteuning aan partners en/of familie.

Nazorg

Als het einde van de revalidatie in zicht is, biedt het behandelend team van SHDH goede nazorg. U wordt heirbij geadviseerd over het vervolgtraject. Indien nodig kunnen alle behandelaren de therapie in de thuissituatie voortzetten om ze de stap van revalidatie naar huis soepel te laten verlopen.