"Creatief werken aan gezondheid"

Wat is kunstzinnige therapie?

Binnen de kunstzinnige therapie wordt gewerkt met schilderen, tekenen en boetseren. Deze technieken worden ingezet als middel om je uit te drukken, in wie je bent. Door de kunsten te verbinden met medische en psychologische kennis, is het mogelijk de kunstzinnige activiteit en therapie te combineren.
Het tekenen en/of schilderen wordt eerst ingezet als diagnostisch middel, in combinatie met het gesprek zodat uw hulpvraag helder wordt.
Daarna volgt een traject met voornamelijk gerichte, creatieve oefeningen. Via de kleuren wordt het gevoelsleven en de creativiteit geactiveerd die zich richten op de herstellende krachten in ieder mens. U zoekt samen met de therapeut actief de weg naar herstel.

Voor een goede werking van de kunstzinnige therapie hoeft u zelf geen verstand van kunst te hebben en is ervaring in het kunstzinnig werken niet noodzakelijk.

Voor wie is kunstzinnige therapie?

Kunstzinnige kan ondersteuning bieden aan mensen met CVA, dementerende ouderen en mensen met psychische problematiek. (zoals bv. Burn-out, depressie)