Vergoedingen en Verwijzingen

Vergoeding


De vergoeding van fysiotherapie is geregeld in de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en uw aandoening worden de kosten helemaal niet, gedeeltelijk of volledig vergoed.

De chronische lijst
Bij bepaalde aandoeningen kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Deze aandoeningen staan op de zogenaamde chronische lijst. Uw fysiotherapeut kan u vertellen of uw aandoening op deze lijst voorkomt.
Indien u voldoende verzekerd bent, worden de eerste 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering.

Overige aandoeningen
Als uw aandoening niet op de chronische lijst voorkomt, is de vergoeding die u ontvangt afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Omdat elke ziektekostenverzekering andere regels heeft zullen wij tijdens ons eerste afspraak duidelijk met u overleggen welke kosten worden vergoed door uw ziektekostenverzekering. Dit geven wij u ook op papier. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Als u een indicatie voor WLZ-zorg heeft kan, afhankelijk van uw indicatie, ook de fysiotherapie hieronder vallen. Wij kunnen samen met u bekijken welke behandelingen u nodig heeft en of deze vergoed worden door de WLZ of door uw ziektekostenverzekering.


Verwijzing


U heeft geen verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut, u kunt direct een afspraak met ons maken. Een uitzondering hierop zijn de behandelingen van de aandoeningen die voorkomen op de chronische lijst. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.
De therapeut zal uw huisarts of verwijzer informeren over uw behandeling.
Klik hier om het verwijsformulier te downloaden.


Waar vindt de behandeling plaats?


Wij beschikken op de diverse locaties van SHDH over een goed geoutilleerde behandelruimte fysiotherapie. U bent daar van harte welkom.
Ook bieden wij de behandeling bij u thuis aan. Zo kunt u gebruik maken van onze expertise in uw eigen vertrouwde omgeving.