Fysiotherapie

'Specialist in bewegen'

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt u met bewegen, bijvoorbeeld wanneer u moeite heeft met lopen en staan. Daardoor kunt u zoveel en zolang mogelijk zelfstandig blijven. De behandeling bestaat vaak uit oefentherapie en massage.

Maar de fysiotherapeut geeft ook advies. Bijvoorbeeld over hoe u het beste kunt bewegen, over het gebruik van hulpmiddelen om te lopen of over speciale schoenen.
Naast individuele behandelingen bieden sommige locaties ook groepslessen aan, onder leiding van een therapeut.

Fysiotherapie SHDH is niet alleen voor mensen die bij SHDH wonen maar juist ook voor alle ouderen in Haarlem en omstreken. U kunt hiervoor terecht op een van onze lokaties maar wij kunnen ook bij u thuis komen voor therapie. 

Voor wie is fysiotherapie?

Beide therapieen behandelen mensen die problemen hebben met bewegen.
Hij is voor u de aangewezen persoon:

  • Als u pijn of moeite heeft met bewegen; 
  • Als u niet kunt of durft te bewegen;
  • Als u juist meer zou moeten bewegen.

De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Voor meer informatie over de behandeling bij de verschillende aandoeningen kunt u hier klikken.

Wat doet een fysiotherapeut?

De therapeut brengt samen met u uw klachten en mogelijkheden in kaart. Uiteraard bepaalt u zelf aan welke doelen u wilt werken. Uw vraag staat bij de behandeling centraal. De therapeut stelt een behandelplan op om de doelen te bereiken. Hij adviseert, behandelt en begeleidt u, zodat u uw dagelijks leven zo goed mogelijk kunt voortzetten. Bijvoorbeeld door de pijn te verminderen waardoor bewegen weer mogelijk wordt. Of door u te helpen uw spierkracht te vergroten waardoor u langer kunt lopen.
Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij het voorkomen van klachten. Tijdens de therapie krijgt u advies over hoe u verdere problemen kunt voorkomen of beperken. De therapeuten werken nauw samen met elkaar en andere disciplines en externe contacten zoals de orthopedisch instrumentmaker.