Ergotherapie

Vergoeding

De vergoeding van ergotherapie is geregeld via de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Op basis van de basisverzekering heeft u recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw aanvullend pakket kunnen meer uren ergotherapie vergoed worden.

Omdat elke ziektekostenverzekering andere regels heeft, zullen wij tijdens onze eerste afspraak duidelijk met u overleggen welke kosten worden vergoed door uw ziektekostenverzekering. Dit geven wij u ook op papier. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Als u een indicatie voor WLZ-zorg heeft kan, afhankelijk van uw indicatie, ook ergotherapie hieronder vallen. Wij kunnen samen met u bekijken welke behandelingen u nodig heeft en of deze vergoed worden door de WLZ of door uw ziektekostenverzekering.

Verwijzing

Wanneer u denkt dat ergotherapie iets voor u te bieden heeft, dan kunt u een verwijzing voor ergotherapie vragen aan uw huisarts of specialist
Klik hier om het verwijsformulier te downloaden.

Sinds 1 januari 2012 is de ergotherapeut direct toegankelijk geworden. Dat betekent dat u ook direct een afspraak kunt maken zonder verwijzing. De ergotherapeut kan u informeren over de mogelijkheden die uw zorgverzekeraar hierin biedt.

Waar vindt de behandeling plaats?

Wij beschikken op de diverse locaties van SHDH over een goed geoutilleerde afdeling ergotherapie. U bent daar van harte welkom.
Ook bieden wij de behandeling bij u thuis aan. Zo kunt u gebruik maken van onze expertise in uw eigen vertrouwde omgeving.