Vergoeding en Verwijzing

Vergoeding

De vergoeding van diëtetiek wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per kalenderjaar. Afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft, kan hierop een evt aanvulling vergoed worden.

Omdat elke ziektekostenverzekering andere regels heeft, zullen wij tijdens onze eerste afspraak duidelijk met u bespreken welke kosten worden vergoed door uw ziektekostenverzekering. Dit geven wij u ook op papier. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Als u een indicatie voor WLZ-zorg heeft kan, afhankelijk van uw indicatie, ook de diëtetiek hieronder vallen. Wij kunnen samen met u bekijken welke behandelingen u nodig heeft en of deze vergoed worden door de WLZ of door uw ziektekostenverzekering.

Verwijzing

Wanneer u denkt dat de diëtist iets voor u kan betekenen, overlegt u dan met uw (huis)arts, specialist of tandarts. U heeft namelijk een verwijzing van uw (huis)arts, specialist of tandarts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.
De diëtist zal uw huisarts of verwijzer informeren over uw behandeling.
Klik hier om het verwijsformulier te downloaden.


Waar vindt de behandeling plaats?

Wij beschikken op de diverse locaties van SHDH over een goed geoutilleerde behandelruimte voor de diëtetiek. U bent daar van harte welkom.
Ook bieden wij de behandeling bij u thuis aan. Zo kunt u gebruik maken van onze expertise in uw eigen vertrouwde omgeving.