Specialisaties

Specialisaties

Naast de ruime ervaring in het werken met ouderen heeft een aantal van onze diëtisten een aanvullende opleiding gevolgd.

Maag-, darm- en leverziekten
Een van de diëtisten heeft de specialisatie maag-, darm- en leverziekten gevolgd. Uw maag, lever en darm spelen een belangrijke rol in de spijsvertering. Als er iets mis is met een van die organen dan heeft dat gevolgen voor de spijsvertering en de opname van vitaminen en voedingsstoffen. Onze diëtist kan u daarover meer vertellen en precies met u bekijken welke voeding- en leefadviezen voor u belangrijk zijn.

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk waarbij zorgverleners zijn aangesloten die gespecialiseerd zijn in behandeling en begeleiding van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). Per regio is een team van zorgverleners gevormd, die hierbij nauw samen werken: diëtisten maar ook fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, neurologen en parkinson-verpleegkundigen. Dat komt de behandeling ten goede. Daarnaast helpen zij elkaar op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen en werken zij samen aan een kwalitatief goede behandeling.